De Haagse hoer, in een hotelkamer, met een kandelaar

Posted on Wednesday, May 31st, 2017 | 0 comments

De Haagse hoer, in een hotelkamer, met een kandelaar

Het is laat als we de Russische stad Armavir binnenrijden. Fel verlichte eettentjes wisselen duistere steegjes af. Het is zaterdagavond, ook hier zijn de nodige schaars geklede dames op straat. Opvallend was de ‘Hookah Bar Amsterdam’. Hookah Bar? Hoeren in het Engels, met een Haags accent?

Uiteindelijk vinden we het hotel. Het is inmiddels 1 uur ‘s nachts als we ingecheckt zijn. Via een lange, rechte hal (met een hoog Scooby Doo-gehalte), bereiken we kamer 205. De pas blijkt niet te werken. Na een bezoek aan de receptie wordt de pas alsnog geactiveerd.

Het blijkt enorme kamer met een groot bed, mooie stoelen en… staat daar nou champagne? Classy statement van hotel Classic. We zetten de bagage op de grond en kijken rond. Dit alles voor 2500 roebels (€40)? Bij nadere inspectie blijkt de champagne al geopend. De ijsblokjes in de champagneschaal zijn gesmolten. Op het dressoir staat een cadeautas. Met een kerstprint. Dat is eigenaardig. Nog eigenaardiger is de inhoud. Een lege chipszak. De rest van de kamer is brandschoon. Er is verder niks te vinden dat erop wijst dat hier iemand anders verblijft.

De nieuwsgierigheid neemt bij mij de overhand en ik trek alle lades en kasten open. In de grote kast tref ik een schoudertas. Wat is dit? Er spookt vanalles door mijn hoofd. Zit er een afgehakte hand in? Of wapens? Zit ik tóch in mijn eigen Truman Show? Het mysterie groeit. Velma en Shaggy, jullie gaan naar de receptie om in gebroken Russisch om inlichtingen te vragen, dan blijven Daphne en ik hier twijfelen of we moeten kijken wat er in de tas zit. Plots wordt er op de deur geklopt.

De receptioniste. “Sorry, sorry, sorry! Foutje! Moest kamer 203 zijn.” Daarom werkte die pas dus niet. Ze had het verkeerde kamernummer genoteerd op het kaartje. Zou kamer 205 misschien een vaste kamer van een prostituee zijn? Zou die het bed hebben ondergeplast in opdracht van Donald Trump? Zou ze gelieerd zijn aan die Hookah Bar?

Hoe het precies zat met kamer 205, weet ik niet. Het enige mysterie dat ik heb opgelost is dat een Hookah Bar een ander woord voor een Shisha Bar is.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of