Dit ben ik.

2015-08-22 14.56.14550123Ik ben Shanna. Ik houd al zo lang als ik me kan herinneren van schrijven. Als kind had ik voldoende fantasie om schriftjes vol te schrijven met de meest uiteenlopende verhalen. En wanneer ik op de basisschool een opstel moest schrijven als zijnde strafwerk, dan zag ik daarin stiekem een podium. Tegenwoordig hoef ik geen strafwerk meer te schrijven. Een podium heb ik nog wel: mijn blog, hier.

Nog steeds schrijf ik over de meest uiteenlopende zaken. Zoals Anaïs Nin zei, we schrijven om het leven tweemaal te proeven (zie onderstaand citaat). Door erover schrijven kan je het niet alleen herbeleven, maar het ook delen met anderen. Ervaringen worden door schrijven tastbare souvenirs.

Over vijf jaar is elke cel in mijn lichaam weer vervangen door een nieuw exemplaar. Wat is er dan nog over van de huidige Shanna? Het enige dat mij mij maakt, zijn mijn herinneringen. Herinneringen die mij op hun eigen manier gevormd hebben en mij mijn identiteit hebben gegeven. Maar het geheugen is niet onfeilbaar. Herinneringen vervagen met de tijd. Herinneringen raken besmet met andere herinneringen. Schrijven is herinneringen conserveren. En als herinneringen het enige zijn dat mij mij maakt, zie dan mijn blog als mezelf op sterk water zetten.

“We write to taste life twice, in the moment and in retrospect.”
― Anaïs Nin